İşaretler, binlerce yıldır dünyadaki uygarlıklarda gündelik hayatın önemli bir parçası olmuştur. Toplumun diğer parçaları gibi, teknoloji ilerledikçe önemli ölçüde gelişmiştir. Üye şirketler şu anda yılda 50 milyar dolardan fazla gelir elde ediyor ve dijital reklamcılık her yıl pastanın büyük bir parçasını alıyor. İşaretlerin nasıl işlediğini ve inşa edildiğini zamanla değiştirirken, hizmet ettikleri önemli amaç aynı kalıyor.
Birçok tarihçi, eski Yunanlılar ve Romalılar ile mevcut burç konseptimizin başladığına inanıyor. İşaretleri kitlesel okuryazar olmama nedeniyle belirli işletmeleri ve hükumet yerlerini sınırlamak için imgeler kullandı. Zaman geçtikçe, el oyması ahşap, renkli tablolar ve altın gravür kullanarak işaretler daha ayrıntılı hale geldi.
Bir noktada, şehirlerdeki büyümeden dolayı işaretlerin büyüklüğü ve yerleşimi bir sorun haline geldi, bu yüzden büyük işaretlerin ne olabileceği ve nereye yerleştirilebileceği konusunda yasalar çıkarıldı. Sonunda, Sanayi Devrimi, ekonominin hemen her sektöründe kullanılan işaretler ve Tabelalar ile seri üretimini mümkün kıldı.
1800’lerde elektrik gücünün icadı, tarihteki en büyük evrim tabelalarının başlangıcını işaret etti. İlk yıllarda, ampuller en belirgin etkiye sahipti. Işıklar, geceleri görülebilmeleri için işaretleri aydınlatabilir ve sinema salonları ve dükkânlarda dikkat çekmek için kullanılabilir hale geldi. 1950’lerde plastikler icat edildiğinde, basılı işaretlerin seri üretimi, daha hızlı ve daha ucuz hale geldi ve kullanımlarını ekonominin her sektörüne yaydı.
Sanayi evrimi, kişisel bilgisayarın icadı ile ampulün icadından yaklaşık 100 yıl sonra önemli ölçüde artmıştır. Kişisel bilgisayarlar birkaç farklı şekilde işaretleri değiştirdi. İlk olarak, grafik tasarımcıların yazılım kullanarak hızlı bir şekilde profesyonel tasarımlar oluşturmalarına izin verdiler, bu yüzden isteyen şirketler artık elle çizilen yetenekli sanatçılara güvenmek zorunda kalmadı. İkincisi, bilgisayarlar programcıların dijital işaretleri oluşturmak için ışıkların ekranını kontrol etmelerine izin verdi.
Önce dijital işaretler genellikle gösteri merkezleri ve sinema salonları gibi yerlerde sergilenen kayan kareleri andırıyordu. Harfler, sayılar ve çok basit grafikler görüntülerdi. Bilgisayar teknolojisi geliştikçe ve daha yüksek çözünürlükle ekranlar oluşturulduğundan, dijital tabelalar daha detaylı ve renkli hale geldi.
Modern bir dijital reklam aracı haline, bir iş veya organizasyonun istediği şeyi (basit metinden yüksek tanımlı videoya) gösteren bir bilgisayar ekranı gibi davranmaya başladı.
Gelecekte herhangi bir endüstri için neyin beklediğini bilmek imkânsız, ancak ufukta iş tabelalarını daha da ileriye taşıyacak heyecan verici teknolojileri mevcut olmaya başladı. Artık tabelacılık diye ülkemizde bir sektör oluştu. Promosyonlar ve ticari şovlar için kullanılan holografik işaretlerin zaten çalışan örnekleri var. Teknoloji geliştikçe, hologramları çeşitli ortamlarda görmeyi bekleyebiliriz. Tabelalarla etkileşim, tüketicilere ürün veya hizmet hakkında daha fazla bilgi veren sensör teknolojisi ve el cihazları ile de değişmeye başladı.
Geleneksel basılı işaretler reklam, trafik ve diğer alanlarda hala büyük bir rol oynamaktadır. Ancak dijital iş tabelaları bilginin iletilme şeklini değiştirmeye devam edecektir. Bu devrimden yararlanmak için dijital tabela ile işinizi büyütmenin yollarını öğrenebilirsiniz.